Momoko Kato
april 30, 2023
Kategori: Hund
Når du har hunden fri i naturen

Vi kender alle glæden i vores hunds ansigt, når snoren endelig bliver taget af. Der er ikke mange dejligere ture end dem man har med sin hund løs i en park eller skov. De er tydeligt i deres rette element, og turen kan foregå fuldstændig på deres præmisser. Det er skønt, men det efterlader også ejeren med et stort ansvar.

Risikoen for, at ens hund kommer til skade eller påfører andre hunde traume, er ofte større når hunden er løs og dermed uden for vores absolutte kontrol. Det er derfor ekstremt vigtigt at kende sin hund og dens signaler godt, især når man lader den løbe fri offentlige steder. Rigtig mange ulykker sker nemlig når man mindst venter det, f.eks. på en rolig søndagstur i den lokale park, og kan hurtigt udvikle sig til noget alvorligt.

Aggressivitet og udadreagerende adfærd er typisk hundens sidste udvej, hvis den befinder sig i en utryg situation, som den ikke kan komme ud af. Så selvom man kender sin hund godt, og den ellers har et skønt gemyt, kan man aldrig med sikkerhed vide, om den vil reagere i en presset eller uventet situation. Derfor er lydighedstræning og socialisering fra en tidlig alder alt afgørende. Hvis du vil give din hund muligheden for at løbe fri offentlige steder, skal du vide, at du kan kalde den til dig samt kende dens adfærd over for andre hunde og i diverse situationer. På den måde er vi alle med til at reducere antallet af skader og ubehagelige situationer, involverende løse hunde, både for os selv og andre. Søndagsturen er altså bare rare, når man kan følge sin logrende ven hele vejen hjem.

Vi ved, at det kan være uoverskueligt at starte træning af en ny hvalp eller holde fast i træningen af en voksen hund. Så hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os på Hellerup Dyreklinik, vi vil meget gerne have en samtale med dig om adfærd og træning samt henvende dig til en specialist eller en klub for hundetræning, hvis det er ønsket.